Kuřecí karbenátky se sýrem

Ingredience
  • 500g kuřecích prsou
  • 100g eidamu 30%
  • 3 vejce (z toho 2 žloutky, 3 bílky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka (na dochucení dle chuti)

 

Postup

Pomocí kuchyňského robota rozsekáme syrová kuřecí prsa na "blatíčko". Do misky nastrouháme na jemno sýr a přidáme vejce, rozmícháme a přidáme do mixéru. Znovu vše promícháme, osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu koření. Hmotu z mixéru vyklopíme na pracovní desku a promícháme s najemno nasekanou cibulí, česnekem a čerstvou petrželkou. Na rozpálenou pánev dáme jeden a půl lžíce oleje a můžeme opékat cca 0,8 až 1 cm vysoké karbenátky (ne příliš vysoké, aby maso uvnitř nezůstalo syrové). Zbytek oleje si necháme na další karbenátky, samozřejmě, záleží na velikosti pánve. Podáváme s čerstvou zeleninou. /Množství je určeno pro 4 porce./

Dobrou chuť !

 

Nutriční hodnoty cca:

sacharidy 4g, bílkoviny 165g, tuky 55g, energie 1208kcal (5054 kJ)
Pozn.: vhodné pro nízkosacharidovou dietu
Zpět na recepty
Zpět na