Rýžový nákyp se švestkami a meruňkami

Ingredience
  • 375g nevařené dlouhozrnné rýže(tři sáčky po 125g)
  • 250g vypeckovaných švestek a 250g meruňek (mohou být i zavařené)
  • 4 vejce (z toho 1 žloutek, 4 bílky)
  • 1dcl mléka
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce medu

Postup

Na olejem vymazanou zapékací mísu dáme polovinu uvařené rýže a poklademe vrstvou ovoce. Přidáme druhou polovinu rýže. Vejce a mléko rozšleháme a zalijeme nákyp. Dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme cca 40 min. Rozpečený nákyp pokapeme dvěmi lžícemi rozehřátého medu a dopékáme cca 10 min. až je povrch zlatavý a křupavý.

Dobrou chuť !

 

Nutriční hodnoty cca:

sacharidy 372g, bílkoviny 55g, tuky 22g, energie 1794 kcal (7508 kJ)

Zpět na recepty
Zpět na